Gör en pizza på grillen.

50_BBQ_image_14

Har du sett att det finns pizzaplåtar i sortimentet? Så smarta! Baka ut pizzadegen och lägg på fyllningen. Sätt den sedan på grillen och vänta.

Ett kul sätt att baka sin egen pizza på om man inte bara vill grilla kött, fisk och grönsaker.

5016006

 

Du kan kolla in den lite mer i onlinekatalogen. Där hittar du också en hel del annat som du kan använda till grillkvällarna.

Bilder: Sagaform

 

Publicerat i Övrigt | Lämna en kommentar

Fikastunden

image (2)

Fikastunden. Den där pausen man tar med sig själv eller sina vänner är ovärderlig tycker jag. Gott kaffe, en liten pralin eller en kaka och sedan lämna allt runt om sig för en stund.

Det gäller att ta vara på de där små stunderna. Nu när det är sommar tycker jag det är fantastiskt att hälla upp en kopp och ta med ut i trädgården. Eller som jag gör varje morgon, sätter mig på kanten till terrassen. Och bara njuter av kaffet och fågelkvittret.

Jag är petig med mina kaffekoppar. Och har nog 7-8 stycken som jag varierar med, beroende på humör och tillfälle. Udda koppar i olika former och färger. Den här är en av favoriterna, POP. Bra form och skön att hålla i. Ett plus är att den finns i flera olika färger.En för varje tillfälle och humör ;-)

Har du en favoritkopp?

Bild: Henrick Erikson

Publicerat i Övrigt | Lämna en kommentar

Är du redo för svampskogen?

5015624

 

Nu börjar svampen titta upp i skogarna och då kan det ju vara trevligt att ge sig ut på en skogstur. I Sagaforms sortiment så finns det som behövs för svampplockning. En bra kniv med borste, och vill man vara proffs, även en väska med nätförvaring. Det är ju inte så bra att lägga svampana i en plastpåse, utan använd hellre en korg eller väska som den här.

Du kan läsa mer om produkterna i onlinekatalogen, du hittar den här>>

Publicerat i Övrigt | Lämna en kommentar

Vilken kylväska passar dig?

50_giftset_5003400_5016522_5016295

 

 

Nu kommer värmen tillbaka! Kanske dags att göra den där sommarpicknicken, båtturen eller bara slappa utomhus i en park eller trädgård?

Kylväskor är ett bra sätt att hålla maten och drycken kall. Sagaform har ett stort utbud på kylväskor i olika storlekar, färger och modeller. Jag tänkte visa dig några här som jag tycker passar bra till utflykten/stranden. På övre bilden ser du en grön väska, lagom för två sallader och 4 burkar läsk/öl. Praktisk för 2 personer tycker jag.

50_giftset_5003401_5016523_5016294_5016525

Den här är lite större och den kan du med fördel packa ner en picknickbuffé, eller ställa ner flera stora PETflaskor med läsk/vatten.

50_giftset_5003403_5016527_5016525

En smart korg är denna med aluminiumhandtag. En kraftig ring som håller ihop formen och som kan vikas ihop på hemresan. Den här är riktigt bra för en lång dag på stranden. Den slukar bra med saker och flaskor.

bäst i test ica kuriren

 

Sagaforms mjuka kylväska fick dessutom ”Bäst i test” av IcaKurien, det du! Just denna har Hanna Werning satt mönster på. I samma serie finns flera olika väskor och tillbehör. Kolla i onlinekatalogen eller på hemsidan så hittar du allt i serien.

 

50_giftset_5003405_5016671

 

Det här är inte nån kylväska, men jag tog med den ändå för den är så smart. En extra ficka mitt på väskan för plånboken, mobilen eller den där chokladkakan som du vill gömma för sambon;-)

PÅ bilderna ser du också de smarta flaskorna med kylare och fruktpress. Smarta flaskor att ta med till gymmet, bilresan eller bara ha hemma på skrivbordet. Verkligen färskpressat och nerkylt.

Bilder: Sagaform

Publicerat i Inspiration, Ute | Lämna en kommentar

Tävla och vinn GREEN drivhus.

5016666_D

 

Idag startar en ny tävling här på hemsidan. Du kan vinna ett drivhus ur sereien GREEN. Du kan sätta in sticklingar som du driver upp, kryddväxter eller kanske en pelargon som vill ha lite extra värme?

vinst-juli_01

 

Var med och tävla du också, det enda du behöver är att svara på en fråga och ha ett facebookkonto. Lycka till!

Ps: Alla tävlingsregler m.m. hittar du på tävlingssidan.

Publicerat i Tävling | Lämna en kommentar

POP i sommarsolen.

IMG_6219

 

Har du sol där du är? Här på västkusten har vi ju haft massor av sol under maj och början av juni, vilket sedan dragit sig tillbaka sedan några veckor. Men igår och idag har solen tittat fram igen, visserligen lite kallt i vinden, men när solen skiner så värmer det på bra.

POP sätter lite extra färg på sommaren, iallafall hemma hos mig. I mitt svart/vita utekök så blir POP en rejäl färgklick. Blandade färger i coola former.

IMG_6233Att ha ett utekök under sommaren är ren vardagslyx, och då vill jag ha snygga koppar, kannor och fat till det, som också ger en känsla av vardagslyx. Så det blev POP ute på terrassen. Nu ska jag passa på att njuta lite av solen innan den går i moln.

Ha en fin onsdag!

Bilder: Henrick Eriksson

 

Publicerat i Grill, I köket, Inspiration | Lämna en kommentar