Besök nya hemsidan

saga

 

Du har väl inte missat att gå in på hemsidan och kolla runt? Det smarta med den nya hemsidan är ju att man kan söka direkt på produktnivå och se även vilka saker som finns inom tex. kök, picknick, grill m.m.

sagaform hemsida

 

Så här ser det ut om du knatar in på sidorna under produkter. Givetvis kan man ju också bläddra i onlinekatalogen om man vill se mer av inspirerande bilder och liknande, eller kolla under fliken inspiration på hemsidan.

Kicka på www.sagaform.com och låt dig inspireras.

 

Publicerat i Övrigt | Lämna en kommentar

Sommarmat på Taste

taste tallrikar sagaform henrick eriksson

 

När det är så här varmt på dagar och kvällar så blir då inte jag så sugen på massor av tung mat. En lättare sallad, en bit lax eller kanske en soppa är vad jag klarar av i värmen.

En god sallad kan göras med babyspenat, rostade solrosfrön, fetaost, avocado, purjolök och tunnt skuren romansallad. Till det en balsamvinäger med ex jordgubb.

Till det en stekt bit lax som kryddats med peppar och småhackad, hårdstekt purjolök. (sotad). Släng över några sparris så blir det extra festligt.

sagaform taste henrick eriksson

 

Enkelt att ta med och nyttigt som attans. Mindre tallrikar som passar bra för en lättlunch är Taste assietter. Lagom mängd på tallriken och dessutom snygg att kombinera med skålarna. Testa att laga en sallad med det jag nämnde ovan, lovar du kommer gilla salladen.

Bilder: Henrick Eriksson

Publicerat i Övrigt | Lämna en kommentar

Snart dags för kräftskiva!

50_Project_image_5

 

Snart kör alla kräftskivor igång. Jag älskar skaldjur och ser verkligen fram emot det. En nackdel dock, är att man brukar få en liten speciell doft på fingrarna. Man kan använda vatten och citron, men det tar inte bort doften helt. Det gör däremot ståltvålen från serien EDGE. Inte bara skaldjursdoft, utan vitlök, lök m.m.

 

50_Ovaloak_image_4

 

 

På mina kräftskivor så gillar jag att ha ett gott och hårt knäckebröd, och till det en vällagrad ost. Gärna flera sorter så man kan välja. Ett tips när du gör en ostbricka är att du sätter dom i ordning efter styrka. Svagast till mest lagrad. Då kan du njuta mer av alla sorterna.

5016627_B

 

Jag som är dalmas måste ju införskaffa dessa snapsglasen med dalahästar på. Om inte snaps, så kanske en enkel blomma vid varje kuvert.

Kika in i onlinekatalogen, där hittar du allt du behöver till kräftskivan. (Nja kanske inte haklapppar och strutar, men allt annat)

Bilder: Sagaform

Publicerat i Fest & Högtid, I köket, Övrigt | Lämna en kommentar

Smarta flaskan för varma dagar.

5016294_5016295_environment2

 

Nu när det är som varmast så kan et vara gott med kyld dryck ut på turen eller hemma. Den här smarta flaskan har en stav i mitten som du fryser ner och sedan placerar i flaskans mitt.

 

5016295

 

Den är perfekt för sportdrycken, vatten eller kanske till den kalla tomatsoppan som ska med på picknick?

5016294_5016295_environment3

 

Flaskan finns i fler färger. Vill du se alla andra smarta flaskor så kolla i onlinekatalogen, där hittar du hela sortimentet.

Bilder: Sagaform

Publicerat i Inspiration, Ute | Lämna en kommentar

Gör en pizza på grillen.

50_BBQ_image_14

Har du sett att det finns pizzaplåtar i sortimentet? Så smarta! Baka ut pizzadegen och lägg på fyllningen. Sätt den sedan på grillen och vänta.

Ett kul sätt att baka sin egen pizza på om man inte bara vill grilla kött, fisk och grönsaker.

5016006

 

Du kan kolla in den lite mer i onlinekatalogen. Där hittar du också en hel del annat som du kan använda till grillkvällarna.

Bilder: Sagaform

 

Publicerat i Övrigt | Lämna en kommentar

Fikastunden

image (2)

Fikastunden. Den där pausen man tar med sig själv eller sina vänner är ovärderlig tycker jag. Gott kaffe, en liten pralin eller en kaka och sedan lämna allt runt om sig för en stund.

Det gäller att ta vara på de där små stunderna. Nu när det är sommar tycker jag det är fantastiskt att hälla upp en kopp och ta med ut i trädgården. Eller som jag gör varje morgon, sätter mig på kanten till terrassen. Och bara njuter av kaffet och fågelkvittret.

Jag är petig med mina kaffekoppar. Och har nog 7-8 stycken som jag varierar med, beroende på humör och tillfälle. Udda koppar i olika former och färger. Den här är en av favoriterna, POP. Bra form och skön att hålla i. Ett plus är att den finns i flera olika färger.En för varje tillfälle och humör ;-)

Har du en favoritkopp?

Bild: Henrick Erikson

Publicerat i Övrigt | Lämna en kommentar