Vill du vara med i designprocessen från idé till färdig produkt?

Är du en ung talang som vill ta dig fram som formgivare i interiörbranschen? Sagaform bjuder in designstudenter till Designtävling! Sagaform arbetar idag kontinuerligt med formgivare i sitt sortiment, Interiörprodukter för det dukade bordet. Designers utvalda med olika kompetens och bakgrunder. Vårt mål och fokus är att allt vi tar fram ska vara formgivet och med denna tävling vill vi lyfta detta ytterligare. Nu utlyser vi därför en tävling som är öppen för alla designstudenter att delta i. Vi vill hitta en ny designförmåga som är beredd att lyfta sin design och sitt namn tillsammans med Sagaform.

Trenden idag kring det dukade bordet handlar främst om att umgås. Vi sitter länge, gärna vid stora runda bord så man kommer ännu närmare varandra. Vi samtalar, äter, dricker och spelar spel. Vi lägger gärna tid på vår dukning - det ska vara vackert, ombonat, och omsorgsfullt uppdukat med mycket värme och kärlek.
Vi vill att tävlingsbidraget ska vara en produkt som lyfter vår upplevelse kring det dukade bordet.

Uppgift: Tema Duka och Dekorera

Sagaform har idag en stor serie vid namn Nature. Serien binds ihop av att samtliga produkter är tillverkade i ek, ibland i kombination med andra material. Flertalet produkter har ett gemensamt kännetecken - den lilla runda kulan i ek - som blivit ett signum för serien. Din uppgift är att hitta en ny produkt med ett tydligt signum som kan bli Sagaforms nya storsäljare som tex våra vinkaraffer är och har varit länge. Målet är att produkten ska kunna utvecklas till en produktfamilj som en del av Naturefamiljen. Den kan komma att ersätta befintliga produkter med sin nya uppdaterade design eller vara gjord för något helt nytt användningsområde. Motivera hur du tänker dig att den här produkten kan bidra till ett mer hållbart samhälle, exempelvis genom materialval. Temat är duka och dekorera och vi vill att tävlingsbidraget ska vara en produkt som lyfter vår upplevelse kring det dukade bordet. Sagaforms produkter har även ännu ett filter innan de sätts i tillverkning och det är att de ska kunna ges bort som presenter och ligga i prisgruppen 300-500 kronor i konsumentledet. För mer information kring tillverkning kontakta jennifer.ahman@sagaform.com

Om du sitter på en skandinavisk designidé som ligger i linje med dagens och framtidens strävan mot ett mer hållbart samhälle ska du ta chansen att tävla om att bli en av Sagaforms framtida formgivare!

Deadline

Sista inlämningsdag 31 April 2019 till designpris@sagaform.com

Det vinnande bidraget kommer presenteras på Formex i augusti samt publiceras på Sagaforms hemsida.

Du vinner

Förutom att du blir Sagaforms nya ansikte utåt ges du möjlighet att arbeta med att realisera din vinnande idé tillsammans med Sagaforms Design och sortimentschef. Vinstsumma 25.000 kr. Vinnaren erbjuds designavtal och royalty enligt branschrekommendation. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

Jury

Samtliga bidrag bedöms utifrån kriterier som designnivå, innovation, materialval och utvecklingspotential.

Jurymedlemmar:

Jennifer Åhman Design & sortimentschef, Sagaform

Anna Lilja VD, Sagaform

Alice Grahn kommunikationschef, Sagaform

Caroline Lai Försäljningschef, Sagaform

Johan Linde Design- och sortimentschef, Orrefors Kosta Boda AB